Veelgestelde vragen screendoek vervangen

Hier vindt u de meest gestelde vragen met betrekking tot het vervangen van uw screendoek. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


Screendoek vervangen bij welk type screens

Is doekvervanging bij ieder type screen mogelijk?

Een screendoek vervangen is mogelijk bij alle typen standaard screens. Of het nu om een handbediend of elektrisch bediend screen gaat.  De techniek, mechaniek en het vervangingsproces werken hetzelfde. De montage-instructie die u bij uw bestelling geleverd krijgt, is een handig hulpmiddel tijdens het vervangen van uw screendoek. Bekijk onze montagevideo waarin stapsgewijs te zien is hoe u uw bestaande screendoek kunt vervangen. Ook de handige montagetips zijn een hulpmiddel tijdens het vervangen van het screendoek.

Screendoek eigenschappen

Wat zijn de eigenschappen van een screendoek?

Een Tibelly screendoek uit de Sergé-collectie van Screendoek.com bevat de volgende eigenschappen:

 • Het betreft glasvezeldoek met PVC bekleding/coating (41,8% glasvezel / 58,2% PVC).
 • Aan de boven- en onderzijde van het doek wordt een zoom van 3,5 cm geconfectioneerd (om een doekpees in te schuiven).  
 • De zijkanten van het screendoek worden voorzien van sealband.
 • Een doek voor uw screen wordt geweven van glasvezeldraden en polyestergarens.
 • De sterke garens hebben een zeer lange levensduur.
 • De dikte van het weefsel is 0,83mm.
 • Screendoek weegt 525 gram per vierkante meter.
 • Openheidsfactor screendoek: 3%

Afwerking Tibelly screendoeken

Hoe wordt het doek voor mijn screen afgewerkt?

Een standaard doek voor een screen is aan de boven- en onderzijde voorzien van een zoom van 3,5 centimeter hoog, waarin de doekpees kan worden geschoven. De zijkanten van het screendoek worden afgewerkt middels een sealband.

Een screendoek ten behoeve van een ritsscreen bevat aan de boven- en onderzijde een zoom van 3,5 centimeter hoog, om eveneens een doekpees in te schuiven. De zijkanten worden voorzien van een rits, welke in de geleider kan worden geritst.

Verduisteringsdoek

Kan ik een verduisteringsdoek bestellen op Screendoek.com?

Naast standaard screendoeken zijn er ook verduisteringsdoeken verkrijgbaar via Screendoek.com. Verduisteringsdoek is speciaal gemaakt om woon- en slaapkamers volledig te verduisteren. Het is een ideale manier om bepaalde ruimtes in het huis donker en koel te houden.

De prijs voor volledig verduisterende screendoeken ligt hoger (€79,95 per m2) dan de standaard screendoeken (€44,95) in ons assortiment. Dit heeft te maken met de volgende factoren:

 • De extra coatinglaag zorgt ervoor dat het doek invallend licht volledig tegenhoud.
 • Het doek wordt gefixeerd met vloeibare PVC en gemaakt van hoge treksterke polyestergaren.

Interesse in verduisteringsdoek? Selecteer bij stap 1 'verduisteringsdoek' in plaats van 'standaard' en bekijk de 5 beschikbare kleuren.  

Screendoek bevestigen met tourniquets of zeilringen

Kan een screendoek worden voorzien van tourniquets of zeilringen?

Het is mogelijk om uw nieuwe, op maat gemaakte Tibelly screendoek te voorzien van tourniquets. Mocht u hiervan gebruik willen maken, dan kunt u in stap 3 aangeven hoeveel tourniquets u wenst. De tourniquets worden gelijk over het screendoek verdeeld, tenzij door u anders wordt vermeld in het opmerkingenveld. 

De kosten per tourniquet inclusief draaier bedragen €9,95 (incl. BTW). In deze prijs zijn ook de kosten voor het omzomen vanhet screendoek opgenomen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van tourniquets dient het screendoek ter versteviging aan alle zijden te worden omgezoomd.

Screen doek met tourniquet

Wilt u enkel een screendoek met ronde zeilringen in plaats van ovale zeilogen? Lees dan het volgende artikel. De prijs per zeiloog (zonder draaier) bedraagt €7,95 per stuk en is te bestellen in stap 3 van het stappenplan.

Screendoek met zeilring

Gratis kleurstalen

Kan ik kleurstalen aanvragen?

Twijfelt u tussen een of meerdere kleuren uit onze Tibelly screendoekcollectie? Vraag dan kosteloos een of meerdere kleurstalen aan. Wij hebben kleurstalen op voorraad uit de volgende collecties:

Geef de gewenste kleurnummers en uw adres door via info@screendoek.com. Wij kunnen u de gewenste kleurstalen dezelfde werkdag nog kosteloos toesturen.

Monteur inhuren

Kan ik mijn screendoek door een monteur laten vervangen?

De montage-instructie die u ontvangt bij uw bestelling zorgt ervoor dat u stapsgewijs zelf het doek van uw screen kunt vervangen. Daarnaast kun u onze montagevideo raadplegen. Wilt u uw screendoek laten vervangen door een monteur, dan brengen wij u graag in contact met een van onze monteurs uit ons netwerk. Op basis van een aantal foto’s van uw bestaande screen of op basis van een afspraak waarbij de monteur bij u langskomt, kan er een montageprijs worden bepaald.

Betaalmogelijkheden

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Uw bestelling via Screendoek.com kunt u als volgt afrekenen:

 • Betaling vooraf: het volledige bedrag (incl. 21% BTW en verzendkosten) kunt u vooraf in één keer voldoen via iDeal of MisterCash.
 • Rembours: een aanbetaling van 40% van het totaalbedrag kunt u afrekenen via iDeal en het resterend te betalen bedrag kunt u contant betalen aan de bezorger bij levering van het screendoek of screen (onder rembours). Let op! Hier zijn rembourskosten aan verbonden à €7,95.
 • Creditcard: u kunt het totaalbedrag van uw bestelling middels creditcard voldoen (MasterCard, Maestro en Visa). Hiervoor brengen wij €4,95 in rekening.

Bekijk nu alle screendoek prijzen.

Levering in België

Levert Screendoek.com ook screendoeken in België?

Alle Tibelly screendoeken uit ons assortiment leveren wij zowel in Nederland als België. Uw bestelling kunt u eenvoudig afrekenen middels de MisterCash-betaalmodule, zodat u veilig en gemakkelijk uw betaling kunt voldoen. De levertijd van het screendoek bedraagt 2 tot 3 weken.

Verzending van uw screendoek(en)

Hoe wordt mijn nieuwe screendoek verzonden?

Screendoek.com bezorgt uw bestelling in heel Nederland en België. Nadat het screendoek geconfectioneerd is, rollen wij deze op een kartonnen koker. Uw op maat gemaakte screendoek wordt dus niet opgevouwen. Dit voorkomt vouwen en kreuken in uw nieuwe doek. Bovendien verpakken wij het doek voor uw screen in twee lagen plastic, zodat uw bestelling onbeschadigd bij u wordt afgeleverd. Binnen 2 tot 3 weken bezorgen wij het screendoek kosteloos bij u thuis. Bij bestellingen onder de €250,- worden €19,95 verzendkosten berekend. De dag voorafgaand aan de bezorging van uw bestelling, bellen of e-mailen wij u. Zodat u weet wanneer u uw bestelling kunt verwachten.