Screendoek op rol

Met screendoek op rol, kan de wijze waarop het screendoek wordt verzonden worden bedoeld, de manier waarop het geconfectioneerd wordt of naar de bestaande (doek)rol screendoek in uw screen worden gerefereerd.

Screendoek verzending op rol

Welk type screendoek u ook koopt (standaard Sergé screendoek, Ecole screendoek of verduisteringsdoek), het wordt altijd op een rol geleverd. Dit houdt in dat het screendoek op een koker (hard karton) wordt gerold, zodat er geen vouwen of kreuken in het doek ontstaan tijdens het transport. Een rol screendoek wordt niet standaard op de kortste zijde geleverd. Een screendoek van 280 centimeter breed en 180 centimeter hoog, wordt doorgaans op een koker geleverd van 280 centimeter (of iets meer). U ontvangt een smalle, maar stevige kartonnen doos waarin het screendoek op een rol in plastic is gewikkeld. Het voordeel hiervan is dat u de pezen direct in de (open) zomen van het screendoek kunt schuiven, wanneer u het doek in uw screen gaat monteren.

Confectie screendoeken

Wanneer uw screendoek op maat wordt geconfectioneerd, wordt het benodigde formaat van een rol screendoek van enkele honderden strekkende meters afgesneden. Vervolgens wordt, in geval van de standaard confectiewijze, het screendoek aan de boven- en onderzijde voorzien van een zoom en aan beide zijkanten wordt het doek van sealband voorzien. Wenst u een screendoek met tourniquets, dan wordt aan alle zijdes van het doek een zoom gemaakt ten behoeve van de stevigheid.

Screendoek in cassette

Screendoek op rol kan ook refereren naar screendoek wat nog op de rol zit, indien het screen helemaal naar beneden is. Voor het opmeten van het bestaande doek van uw screen, raden wij u aan in te schatten hoeveel stof er nog op de bovenrol zit (als dit het geval is). Indien u een inschatting wilt maken, houd er dan rekening mee dat beide zomen al 3,5cm hoog zijn, dus minimaal 7cm erbij optellen is in dit geval verstandig.