Screendoek voorzien van een easy click klikpees

Screendoek klikpees

24/06/2018 - Screendoek uit onze Sergé-collectie wordt standaard geweven van sterke glasvezeldraden en polyestergarens. Deze garens zijn voorzien van een speciale PVC-coating, ideaal geschikt voor buitengebruik én met een lange levensduur. De open samenstelling van het doek zorgt enerzijds voor dat u door het doek heen kunt kijken van binnenuit, maar anderzijds werkt het screendoek ook inkijkwerend. Van buiten kan men niet naar binnen kijken, als het screendoek naar beneden is.

Met bovenstaande informatie in het achterhoofd, bent u wellicht enthousiast geworden om uw bestaande screendoek(en) te vervangen. U bekijkt van tevoren de situatie en schat in of u handig genoeg bent om aan de vervangingsklus te beginnen. Onze montagevideo laat zien hoe dit in zijn werk gaat. Er bestaat een kans dat het screen zich op een onhandige positie bevindt, bijvoorbeeld tussen twee muren of op de eerste verdieping, waardoor u er niet goed bij kan komen. U ziet waarschijnlijk als enige oplossing om het screen in dit geval geheel van de muur af te halen, om het screendoek te verwisselen. Dat is gelukkig vanaf nu verleden tijd met de innovatieve easy-click-toepassing! 

De easy-click klikpees wordt aan de bovenzijde van het screendoek bevestigd en u kunt deze kunststofstrip als het ware in de bovenbuis 'klikken'. Het grote voordeel van de easy-click is dat de bestaande doekpees niet uit de bovenbuis verwijderd hoeft te worden, dus de zijkanten van de cassette hoeven niet los geschroefd te worden en u hoeft ook niet met een tangetjes de bestaande pees uit de bovenbuis te halen. Nadat u het oude screendoek heeft afgesneden over de gehele breedte bij de bovenzoom, kunt u de kunststofstrip met de hand inklikken in de doekgleuf met pees, door steeds 10 tot 30 centimeter kunststofstrip erin te duwen. U hoort vanzelf het ‘klikje’ wat betekent dat de klikpees op dat punt vastzit.

Bij deze confectievorm zijn drie aspecten van belang:
- Ten eerste is het belangrijk om te weten of het doek onder- of bovenlangs oprolt op de bovenbuis. 
- Ten tweede is het van belang dat u goed bekijkt of het inklikken in de bovenbuis praktisch mogelijk is. Belangrijk daarbij is dat de doekgleuf van de bovenbuis voor u zichtbaar is en dat u recht voor het screen kan staan.
- Tot slot is het raadzaam om een extra slag screendoek om de buis te bestellen bij deze confectievorm. Indien het screendoek helemaal naar beneden is en u meet de hoogtemaat van boven naar beneden, dan moet er dus nog een slag extra om de rol van de bovenbuis zitten. Eén slag om de rol betreft ongeveer 20 centimeter en telt u dus op bij de gemeten hoogtemaat.

Als u screendoeken bestelt via onze website en u heeft interesse in de easy-click klikpees, dan dient u in het opmerkingenveld bij het invullen van uw adresgegevens te vermelden dat u kiest voor de easy-click klikpees. U dient enkel in het opmerkingenveld te vermelden; ‘easy click onderlangs’ of ‘easy click bovenlangs’, afhankelijk of het screendoek boven- of onderlangs oprolt op de bovenbuis.

De meerprijs bedraagt €20,- per strekkende meter. De meerkosten voor de easy-click worden na ontvangst van het screendoek in rekening gebracht. Het is mogelijk de easy click te bestellen tot een doekbreedte van 400 centimeter. Uw screendoeken worden op de breedtekant opgerold op een kartonnen koker en in dik plastic verpakt, waarna ze in een kartonnen doos worden verzonden.


Actueel nieuws | Nieuwsarchief