Screendoek met tourniquets

Screendoek met tourniquet

22/12/2017 - ‘Tourniquets, wat zijn dat eigenlijk?’ horen wij u denken. Een tourniquet is niet meer dan een Frans woord voor een veelgebruikte bevestigingsmethode om een screendoek op maat te monteren op een kozijn, uitbouw of overkapping. Indien hier momenteel geen screen hangt, u de aanschafprijs te hoog vindt of er is geen mogelijkheid om een screen te monteren, dan kunt u deze ruimte alsnog beschermen tegen de warmte van de zon door middel van een op maat gemaakt screendoek met tourniquets.

Bestel screendoeken met tourniquets

Tourniquets voor uw screendoek zijn vanaf nu toe te voegen bij stap 3 van het bestelproces tot maar liefst 20 stuks per doek. U kunt zelf een inschatting maken van het aantal benodigde tourniquets. Indien er bijvoorbeeld veel wind op het screendoek komt te staan of het betreft een relatief groot screendoek, dan is tourniquets plaatsen om de 30 centimeter raadzaam over vier zijdes. Nadat u een screendoek kleur heeft gekozen bij stap 1 en vervolgens de bestaande doekafmetingen (breedte en hoogte) ingevuld heeft, krijgt u bij stap 3 de mogelijkheid om een aantal tourniquets toe te voegen aan uw doek. De tourniquets worden, zonder tegenbericht van u, gelijkmatig over het doek verdeeld. Let op! Er kan hier een uitzondering worden gemaakt, als u de tourniquets bijvoorbeeld slechts op twee zijdes wilt laten plaatsen. Dit kunt u ons laten weten via het opmerkingenveld in de laatste stap van het stappenplan of per e-mail (info@screendoek.com), nadat u de bestelling heeft geplaatst. Bij minimale afname van 5 tourniquets of zeilringen per screendoek kunt u bij stap 3 de posities aangeven.

De meerprijs per tourniquet bedraagt €9,95 (incl. BTW). Dit betreft een prijs waarin alles is inbegrepen; de draaier, het zeiloog en het volledig omzomen van het screendoek. Het omzomen gebeurt ter versteviging. Normaal gesproken wordt een screendoek slechts aan twee kanten gezoomd (boven en onder) met open zomen. Bij het volledig omzomen wordt het screendoek over vier kanten omgezoomd, met enkel gesloten zomen. De doekpees welke u normaliter in de zoom schuift, is hier namelijk niet nodig.

Screendoek monteren met tourniquet

Alle onderdelen van de tourniquet zijn gemaakt van RVS (roestvrij staal), dus die zullen niet aan slijtage onderhevig zijn in de toekomst. Het monteren van een screendoek met tourniquets is gemakkelijk! U legt het zeiloog (welke in het screendoek geconfectioneerd is) op de draaier. Deze draaier heeft u zojuist bevestigd met twee kleine kruiskopschroeven, bijvoorbeeld op een kozijn. Vervolgens draait u de draaier een kwartslag, zodat het screendoek vast zit op dat punt. Ook bij de andere bevestigingspunten herhaalt u dit proces. 

Wenst u een screendoek met zeilogen in plaats van een screendoek met tourniquet? Ook deze methode kunt u selecteren in stap 3 van het stappenplan. Geef aan hoeveel zeilringen u wenst en op welke posities deze moeten komen. U betaalt €7,95 per zeilring. Het screendoek wordt, net als bij tourniquets, volledig omgezoomd. 

 


Actueel nieuws | Nieuwsarchief